Propali pokušaji da se napravi megahit

Naravno da sam puno puta pokušao da napravim svoju pjesmu ili da obradim već neki tudji hit, u nadi da ću se opet popeti na top liste. Što vrijeme duže prolazi, ovi neuspješni pokušaji mi se više svidjaju, nekako dobijaju značaj u mojim očima. Uglavnom radjeno u starom studiju u SKC u , pa je sound krš i lom, ali čini mi se da to sve manje biva bitno.

“Yes to funk” – neuspješni proboj na američko tržište. U stvari ne znam ni da i je neuspješan, jer nikad nisam ni pokušao da da prezentujem nekom tamo.

“Grinch funk”  Spletom okolnosti u Kanadi sam se upoznao sa Lee Roy Emanuelom. Njemu se dopalo kako sviram gtaru, pa smo se malo i družili. Napravio sam dva komada namjenski za njega, medjutim on je štreber isto koliko i ja,  pa je sve ostalo u fioci.

“Profesor Funkademic”  Takodje komad koji sam napravio za Lee Roy – a.

Na žalost, nikad nisam imao živaca da završim ovo kako treba.

” Sirimao “   Ilija Stanković muzčki impresario i menager fokusiran na romsku muziku zamolio me da napravim neki komad koji bi lobirao da se Romima koji stanuju u Vranjskoj banji dozvoli da koriste izvor vruće vode koji tu postoji za grijanje njihovih kuća, vjerovali ili ne vlast im to ne dozvoljava.  Naravno napravio sam pjesmu , koristeći snimke muzičara iz Vranjske banje.  Pjesmu sam uredno predao, pojma nemam kakva joj je sudbina. Obratite pažnju na kraj

gospodina koji svira solo na kraju ne zovu bez razloga “Aca Koltrejn”

“Šeherezada” Da, napravio sam ovaj komad kao potencijalni hit. Čak mi je i Loša iz Plavog orkestra pomogo oko refrena, šo se i čuje. Na kraju sam pjesmu dao Duletu Resavcu, medjutim slabo smo mu to napravili…pa nekako nije ispao  hit.  Kliknite na Duleta, ima čak i lijepi spot, koji je radio divni Miloš Jovanović,  koji je na žalost sada pokojni.

Demo snimak ostaje kao svedočanstvo pokušaja da i ja jednog dana ostanem popularan.

” Babo Barabo” Meni drag komad, jer je nekako autobiografski, istovremeno baštini taj podrinjski melos, koji je paklen. Dakle, podrinjska verzija pjesme “Oprosti mi pape”. Prateće glasove pjevala legendarna Marija MIhajlović

“Ća je bilo toga više ni – Rakija”  Tamburaški medli, obradjena moja dva komada u jedan, napravljen u saradnji s Ansamblom ” Zorule” za potrebe novogodišnjeg programa RTV Vojvodina.

“Rakija basket”  Dobar komad, ali prosto nije u mom stilu, nekako je- previše lijep, nije rogobatan, pa smo se složili da ga ne izdajemo, što je čini mi se greška.  Snimano u studiju pokojnog MIloša Jovanovića u Novom Sadu.

Meni lično je potresno kad slušam arhivske snimke prenosa utakmica gdje je igrala pokojna Jugoslavija. Zapravo, vrlo potresna verzija pjesme “Na ovim prostorima” 

“Amigdala” Čisto sumnjam da ćemo ovu verziju ikada izdati, uradio je Miroslav Tovirac po mojoj instrukciji – Anadolija disko, za šta se ispostavio više nego stručan,   medjutim tekst je ozbiljan pa ću vjerovatno završiti verziju koja je manje komična. Ali, vi kao članovi Bekstage ekipe slobodno slušajte ako vam se svidja.

“Oj svijetla majska zoro”

“Vatrogasci demo” 

“Apsolutno ti si broj”  Obrada egendarnog hita grupe “Mirzino jato”. Ženski Vokali još legendarnije ” Bičarke na travi”

“Djede NIko ll” 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *